U bevindt zich hier: Vaatcentrum > Aandoeningen en behandelingen > Spatadersoperaties

Spatadersoperaties

Patiƫnten met spataderen worden, indien mogelijk, bij voorkeur minimaal invasief behandeld door middel van de VNUS(=ultrageluid) of de Clarivein methode. Deze technieken zijn vergelijkbaar met de laser.

De ader wordt aan de binnenzijde dichtgeschroeid (VNUS) of dichtgeplakt (ClariVein). Het voordeel van de VNUS ten opzichte van de laser is dat deze behandelmethode minder napijn geeft bij dezelfde resultaten. Het voordeel van de ClariVein methode is dat deze tijdens de ingreep minder pijn geeft. Met de VNUS methode kunnen 2 benen tegelijkertijd worden behandeld. Met de ClariVein methode kan per sessie maar 1 vaattraject worden gedaan. De voor- en nadelen van beide methoden worden met u besproken.  Informatie over de VNUS procedure is verkrijgbaar via www.spataderenvrij.nl. De ClariVein methode via www.clarivein.nl.
Indien VNUS of ClariVein om anatomische redenen niet mogelijk is wordt een operatie gedaan: de klassieke strip met crossectomie, waarbij de ader wordt verwijderd. Dit wordt onder andere bepaald op grond van het echo-onderzoek (duplex), dat bij iedereen met spataderen wordt verricht. In samenwerking met de afdeling Dermatologie is het mogelijk om na de hoofdbehandeling, resterende zichtbare spataderen te behandelen door middel van sclerotherapie (injectie van een kleefstof in de spatader). De spataderbehandeling gebeurt conform de richtlijn 'diagnostiek en behandeling van varices'.

Afspraak maken

Maak direct een afspraak.

Contact